Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Babahordozás a téren

Babahordozás a téren

A nemzetközi babahordozó hét alkalmából tegnap délután az Exspecto Mentálhigiénés Alapítvány szervezésében a város utcáin népszerűsítették a babák kendőben hordozását.

A sétára a Corvin Mátyás utcából indultak, majd a Korzón sétálva jutottak el a városközpontba, ahol a Dolce Dance Szerbia szervezet aktivistái spontán táncbemutatóján felléptek az anyukák is gyermekeikkel. A sétálókhoz csatlakoztak a gyermekükkel babakocsival sétáló anyukák és apukák. A szervezők nevében Ricz Dencs Tünde kérdésünkre elmondta, hogy elégedett az érdeklődéssel, ugyanis több mint harminc gyermeket hoztak el szüleik.

– Vajdaságban összesen három hordozási tanácsadó van: Góbor Szénási Anna Szabadkán és környékén, László Ágnes a Tisza menti térségben, valamint Pakai Orosz Annamária Óbecsén és környékén tart hordozási tanácsadást. Nagyon praktikus a hordozás, ugyanis sokkal közvetlenebb a kapcsolat az anya és gyermek között, koraszülött gyermekeknél különösen javallott, ugyanis a baba 7 kilogrammos koráig elöl történik a hordozás, majd ezt követően az anya hátán. A hordozás addig az életkorig javallott, amíg az anyának és gyermekének egyaránt kényelmes – mondta Ricz Dencs Tünde.

 

Forrás: Magyar Szó