Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Bácskossuthfalva: Diákszínjátszó...

Bácskossuthfalva: Diákszínjátszó Találkozó harmadszor is

Közel 200 gyermek részvételével tartották meg a III. Diákszínjátszó Találkozót Bácskossuthfalván a felújított, zsúfolásig megtelt színházteremben. A megjelenteket Crnkovity Gábor, a helybeli id. Kovács Gyula Általános Iskola igazgatója és Seffer Attila, a helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte, és kívánt kellemes és hasznos időtöltést.

A találkozón 12 darabot mutattak be a Vajdaság nagy részéről összesereglett diákszínjátszók. Jelen volt a Topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló bábcsoportja, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola színjátszó csoportja, Pöttömszínpada és a kispiaci tagozat Ördögszekér csoportja, a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola és Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület Prométheusz csoportja, a helybeli iskola Gézengúzok és Trimplton csoportja, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola színjátszói, a gunarasi József Attila Művelődési Egyesület Táltos Színjátszó Csoportja, a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Ákombákom csoportja.

A produkciókat a Csernik Árpád, G. Erdélyi Hermina és Gregus Zalán összetételű bírálóbizottság értékelte. Csernik kiemelte, hogy 12 fantasztikus előadást láthattak a legkülönbözőbb műfajokból, a legkülönbözőbb településekről, és örömét fejezte ki, hogy nagyon sok tehetséges, ügyes gyermek és elhivatott pedagógus találkozhatott itt.

“A fesztivál nagyon jó alapot biztosít a gyermekeknek hogy találkozzanak, ismerkedjenek, a zsűri pedig szakvéleményt tud visszajelezni a felkészítő tanárok felé, akik azután ennek szellemében tudják az előadásokat javítani” – hangsúlyozta Crnkovity Gábor.

A találkozó legjobb gyermekszínésznője Pesti Veronika, a legjobb gyerekszínésze Nagy Ákos lett. A zsűri különdíjban részesítette a helybeli Trimplton csoportot. A harmadik helyet a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola és Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület Prométheusz csoportja szerezte meg a Pinokkió című darabbal, a felkészítőjük Üveges Gizella volt. Másodikak a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola színjátszói lettek A zene varázsa című musicallel, Nikolić Anton készítette fel őket. A III. Diákszínjátszó Találkozó legjobb előadójának a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Ákombákom csoportját nyilvánította a zsűri, akik Az éjjeli pávaszem című darabot mutatták be Vörös Imelda és Égető Éva felkészítésében.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a bácskossuthfalvi helyi közösség támogatta.

Komáromi Gizella

 

Forrás: VajdaságMA