Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Báloztak a szabadkai cserkészek

Báloztak a szabadkai cserkészek

 
Karácsonyi bált tartott szombaton az 52. számú Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat. A rendezvényt harmadik alkalommal szervezték meg, amit ebben az évben körzeti szintűre emeltek.

Zsongott a Kosztolányi Dezső Gimnázium díszterme szombat délután. Az idén Kishegyesről, Csantavérről és Martonosról is érkeztek cserkészcsapatok, akiket az 52. számú Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat látott vendégül. A bálon az egészen kis cserkészektől a nagy cserkészekig mindenki részt vett. Újhelyi Csanád már két és fél éve cserkész. Elmondta, miért is szeret a csapat tagja lenni. „Mert sok helyre el tudtunk jutni, jók a programok meg sokat ismerkedünk.”

A csantavéri 16. Szilágyi Erzsébet Cserkészcsapat tagja, Januskó Julián egy éve cserkészkedik. Egy barátja hívta a toborzóra. „Nagyon megtetszett benne, hogy minden olyan egységes, meg olyan katonás rend, és a rend az általában jó.”

Úri Szűcs Réka, a szabadkai csapat parancsnoka szerint ez a rendezvény az év megkoronázása, összehangolja a körzet csapatait, a gyerekek ismerkedhetnek, mindezek mellett ünnepélyesebbé teszik a karácsony előtti időket. Úri Szűcs Réka, parancsnok, 52. számú Szabadkai Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat: „Most éppen egy játék zajlik, ezen kívül lesz egy díszversenyünk, ki mit tudunk, van egy fotósarok, amit folyamatosan látogathatnak a gyerekek. Ezenkívül adományozni is szerettünk volna, és egy fenyőfát díszítünk fel, amit a Kosztolányi Dezső Gimnáziumnak felajánlunk, valamint a cipős doboz-akcióban is részt vettünk.”

PannonRTV felvétele

A Bethlen Gábor Alap, a Szekeres László Alapítvány, illetve a tartományi oktatási titkárság járult hozzá a rendezvény megvalósulásához.

 

Forrás: PannonRTV