Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Befejeződött a 16. Interetno

Befejeződött a 16. Interetno

Szombaton Palicson, a Szabadtéri Színpadon tartották meg a 16. Interetno fesztivál záróceremóniáját. Az idei rendezvénysorozaton több helyszínen zajlottak az események, a tűzijáték viszont elmaradt, de a külföldi táncosok így is fergeteges hangulatot teremtettek.

PannonRTV felvétele

Festői környezetben rendezték meg az idei fesztivál záróceremóniáját Palicson. A színpad körüli kerthelyiségben a csapatok egymást szórakoztatták. Dvoracskó Szebasztián, zenész: „Kicsit bemelegítés is, most elpróbáltuk a népkörösökkel a koreográfiát, amivel fel fognak lépni. Meg egyébként szeretünk örömködni is.”

Megtelt a nézőtér. Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja elmondta, hogy külön öröm, amiért a felújított Szabadtéri Színpad szolgál a záróest helyszínéül, Bodrogi Béla, a Népkör főtitkára pedig köszönetet mondott a munkatársaknak. A nézők közül sokan elégedetlenek az idei helyszínekkel. Lagyák Mária, néző: „Nagyon sajnálom, hogy idén csak a Népkörben volt, nem tudom, mi ennek az oka, de amikor kinn volt a Városháza és a kék szökőkút közötti téren, nagyon meg voltam elégedve.”

Takács Márta elnök szerint az, hogy jövőre visszatérnek-e a jól bevált helyszínhez, több dolog függvénye. Takács Márta, elnök, Népkör MMK: „Anyagi dolgoknak, szervezési dolgoknak, a befogadóknak a jó szándékán is múlik. Mi mindent elkövetünk, és nagyon rossz, amikor az ember az utolsó pillanatig bizonytalanságban él, de aztán nekünk májusban, mivel ezek egymásra fűződő fesztiválok, el kell dönteni, hogy mi van. Ha addig nem kapunk pozitív visszajelzést, hogy hol lehet, mennyiért és hogyan, akkor ez a kreatív csapat, amelynek én időként csak szemlélője vagyok, nekik lépniük kell, és el kell, hogy döntsék, hogy mi az, amit megvalósíthatunk.”

Szombaton a nézők még egyszer láthatták a Szabadkára érkezett külföldi táncegyüttesek bemutatkozását. A mintegy háromórás műsorban hondurasi, chilei, mexikói, magyarországi, paraguayi és szerbiai együttesek táncoltak.

 

Forrás: PannonRTV