Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Caritas önkéntesek találkozója

Caritas önkéntesek találkozója

Szombaton, november 16-án, Szabadkán került megszervezésre a plébániai szeretetszolgálat – Caritas önkénteseinek egynapos találkozója.

A találkozó célja az önkéntesek lelki megújúlása volt. Önkéntesek érkeztek a Belgrádból, Újvidékről, Topolyáról, Kishegyesről, Nagyfényről, Csantavérről, Bácsföldvárról, Óbecséről, Zentáról, Horgosről, Ludasról, Zomborból, Gombosról, Doroszlórol, Kuláról és Kucuráról. Önkéntesek érkeztek a nagybecskereki, szerémségi és a görögkatolikus egyházmegyéből is.

A több mint száz vendéget Msgr Stanislav Hočevar, belgrádi érsek, Dr. Pénzes János megyéspüspök, Ft Varga Vladislav a Caritas Szerbia igazgatója és Ft Dobai István, Caritas Szabadka elnöke köszöntötte.

A találkozó kétnyelvű volt, voltak előadások Magyar és Horvát nyelven.

Az  első előadás Ft. Varga Vladislav tartotta amely témája az Egyház és a Caritas viszonya volt. Bemutatta a Caritas fejlődését az Egyház történelme folyamán.

Ft. Dobai István bemutatta a Ferenc pápa „A Hit Világossága” című körlevelét Magyar nyelven, Ft. Andrija Anišić pedig bemutatta Horvát nyelven.

Ebéd után pedig a plébániai Caritas csoportok mutatták be tevékenységeiket egymásnak külön hangsúllyal azokra a tevékenységekre amelyeket nagyon jól végeznek.

Caritas önkéntesek lelki napja ünnepi Szentmisével fejeződött amelyet Dr. Pénzes János megyéspüspök, Ft. Dobai István, Ft. Andrija Anišić és Ft. Mirko Štefković mutattak be.

Mindannyiunknak ez a lelki nap egy nagy megnyugvást és erő forrását jelentette. Sikerült megújulni a szeretettben és úgy mentünk haza, hogy a jövőben igyekszünk jobban megélni Jézus Krisztus szavait: ”Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket”.

Ric Gábor