Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Civil Fórum Ludason

Civil Fórum Ludason

2013. augusztus 23-án Civil Fórumot tartottak Ludason a Furioso Lovas Centrumban. A szervezők: a Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége Szabadkáról, a partnerek: a Szent Gellért Társaság a Külhoni Magyarság Támogatásáért Közhasznú Egyesület Szegedről, és a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület.

Az esemény a közösen megvalósított Civil Info elnevezésű projekt részét képezi, amely célja a határ menti civil szervezetek megerősítése, a tapasztalatcsere, és egymás megismerése. Mindez az Európai Únió társfinanszírozásával valósul meg, a Magyar-Szerb IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül.

A Civil Fórum bemutatkozással kezdődött. A mintegy 40 vajdasági és magyarországi résztvevő ismertette egyesületének tevékenységét. A projektmenedzser bemutatta a megvalósuló program részleteit. Ismertették a Bordányban megszervezésre kerülő Civil tábor programját és a partneregyesületek tevékenységeit, az eddigi partnerségi együttműködési tapasztalataikat. A jelenlevők megismerhették a már megvalósult magyar jellegű hazai és magyarországi határ menti együttműködések erdeményeit. Megvitatták egymás tapasztalatait, új ismeretekre tettek szert. Műhelymunka keretein belül a résztvevők új hasznos információkat hallhattak a könyvelésről, a civileket érintő pénzügyi és jogi szabályozásról, az adózásról.

A Szakegyesületek és Társulatok Szövetségének a szervezésében megkezdett Civil képzés folytatása szeptember közepétől várható Szabadkán.

Az érdeklődők a savezsd@gmail.com e-mail címen jelentkezhetnek.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?