Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Civil Tájékoztató Fórum Szabadkán

Civil Tájékoztató Fórum Szabadkán

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség Civil Tájékoztató Fórumot szervezett Szabadkán a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával. A fórum célja, hogy téjékoztassa a civil szervezeteket az őket érintő aktualitásokról, pénzügyi, jogi kérdésekről, pályázatokról.

Harmath Éva, zentai könyvelő, beszámolt a civil szervezetek könyvelési kötelezettségeiről, évi zárszámadásról, pénzforgalomról, adózásról és a 2014-es év végéig megjelent újdonságokról.

Losoncz Dávid,  temerini ügyvéd,a civil szervezeteket érintő jogi kérdésekről, szabályzásokról beszélt, amelyeket szemmel kell tartani a szervezetek működtetése során. 

Szedmák Tamás, a Bács-Kiskún megyei Civil Információs Centrum projektmenedzsere Kiskőrösről, beszámolt a Civil Információs Centrum megalakulásáról és tevékenységéről. Részletesen ismertette a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati rendszerét.

Ricz András, a Regionális Tudományi Társaság elnöke, prezentációjában bemutatta a Nemzetközi és a várható EU-s civil pályázati lehetőségeket. Mindenképpen célszerű követni a kiírásokat és informálódni, hogy melyik támogatónak mik a prioritásai. Amennyiben valakinek jó ötlete van, és a szervezet megfelelő kapacitással rendelkezik, érdemes pályázni, vagy pedig partnerként részt venni egy-egy programban.

A résztvevők érdeklődéssel hallgatták a tartalmas előadásokat és kérdéseket tettek fel az elhangzott témával kapcsolatban. A fórum jó hangulatban telt el és ez mindenképpen egy hasznos lehetőség a más-más tevékenységet végző és különböző településről érkező szervezeteknek az új ismeretek szerzésére, a tapasztalatcserére és az ismerkedésre.