Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Cserkésztoborzás volt a szabadkai...

Cserkésztoborzás volt a szabadkai református templom udvarán

 

A Kosztolányi Dezső cserkészcsapat minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén elsősorban általános iskolások jelentkezését várták.

Labdajátékokkal, rejtvényekkel és más ügyességi játékokkal várták szombaton délután a cserkésztoborzására érkezőket. A nagyobbak egyedül, a kisebbek pedig a szüleikkel érkeztek. Nógrádi Zoltán, Szabadka: „A kollégám cserkészvezető, csak nem Szabadkán, hanem Kispiacon és nagyon sok jót hallottunk a cserkészetről, és ezért a fiamat elhoztam beíratni. Lássa meg, hogy milyen, ha tetszik neki, akkor legyen itt.”

PannonRTV felvétele

A szabadkai református templom udvara gyermekzsivajtól volt hangos. Az 52. számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat őrsvezetői igyekeztek szórakoztató és kalandos feladatokat adni az újonnan érkezőknek. Stausz Bence, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat, Szabadka: „A mai napon sátorállítást csinálunk. Szerintem menni fog másoknak is, mert a sátorállítás érdekes és tudni fogják.”

A cserkészcsapat tagjai azt is elmondták, számtalan izgalmas és hasznos programon vehetnek részt, ahol életre szóló barátságokat köthetnek. Balogh Eszter, Kosztolányi Dezső cserkészcsapat,Szabadka: „Öt éve vagyok cserkész, és rengeteg új barátot szereztem. Nemcsak Szabadkáról, hanem Vajdaság minden pontjáról és Magyarországról is.”     

A cserkészegyesület minden évben toboroz új tagokat. A szervezők idén az általános iskolák másodikosainak, harmadikosainak, ötödikeseinek és hatodikosainak jelentkezését várták. Szabó Hunor cserkészvezető elmondta, Vajdaságban a cserkészet egyre népszerűbb. Szabó Hunor, cserkészvezető, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, Szabadka: „A cserkészet nagyon jó közösségnevelő szervezet. Ha valaki meg tudja állnia a cserkészetben a helyét, azt az életben is nagyon nagy siker fogja várni. Általában nekünk egy nagyon pozitív mutatónk van, hogy aki végigcserkészkedte a gyerekkorát, őrsvezető táborokba eljutott, őrsöt vezetett, az az életben is, a közösségben is nagyon komoly szerepeket tudott vállalni.”

A regisztrált jelentkezők a következő hetekben már részt vehetnek az őrsi foglalkozásokon is.  

 

Forrás: PannonRTV