Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Farsangi móka

Farsangi móka

 

Az 52. számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat farsangi bált tartott, ahova a cserkészeken kívül a szabadkai Református Egyházközség hittanosait is meghívták.

Mindenki otthoni készítésű jelmezben jelent meg, és ez hozzájárult az egy délutános program tarkaságához. Érkezés után egy székfoglalós játékot játszottunk bemelegítésképpen. A köszöntő, a napirend felolvasása és a szabályok tisztázása után egy rövid szabadidő következett, amit mindenki a lehető legjobban kihasznált futkározással, ismerkedéssel, és az érdekesebbnél érdekesebb jelmezek végignézésével. A szabadidő után egy izgalmas fánk kereső játékban vettek részt a gyerekek, ahol őrsileg kellett hogy megtalálják az összes elrejtett papír-fánkot a lehető leggyorsabban. Ez idő alatt  a fánkra való tészta megkelt, és a nagyobbak nekiláttak, hogy megformázzák az egyedi fánkokat. Miközben ők szorgosan dolgoztak a konyhán, a kisebbek papírból, kartonból, tollból és sok másból egyedi maszkokat készítettek az idősebb cserkészek segítségével. Kis pihenő után a cserkész vezetők újabb játékokba vonták be a gyerekeket. Néhányan már kezdtek kicsit elfáradni, de a játékok utáni kinti cukor-szörny vadászat során mindenki örömmel futott az ellenség után, akin számtalan cukorka lógott.

Visszatérve a meleg szobába kisült az összes gyerekek által alkotott fánk, de azokon kívül volt még rengeteg előre sütött fánk is, úgyhogy senki sem maradt éhes. A program legizgalmasabb része következett, a jelmezverseny. Egyenként mindenki felvonult a jelenlévők és a zsűri előtt, és bemutatta a jelmezét, sőt néhányan produkcióval is készültek. A zsűri az utolsó felvonuló után összegezte a pontszámokat, és rövid tanácskozás után kihirdette a győzteseket. A legszebb és legkreatívabb jelmezek  viselői boldogan vették át az őket megillető jutalmat, és ezután mindenki fáradtan, de örömmel és jó emlékekkel gazdagodva indult haza.

 

Sótanyi Bálint őv.                             
52.sz. Kosztolányi Dezső cs.cs.                                            
Szabadka

Fotó: Kávai Emese őv.