Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Fiú raj portya

Fiú raj portya

A szabadkai 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat Gróf Zrínyi Miklós fiú raja portyát szervezett a kelebiai erdőben. Egy nyári augusztusi punnyadás megszakítására nincs is jobb alkalom, mint egy túrával összekötött portya. Csapatunk fiai egy 10 kilométeres túra után megérkeztek a táborhelyre a kelebiai homokbányához, Majdanra. A hétvégének célja egy kis nyári élmény összegzés volt, mivel rajunknak számos tagja megjárta az segédőrsvezető, és őrsvezető képzőtáborokat. Megérdemelten feküdtünk a függőágyakba és gondoltunk az elmúlt élményekre. A cserkészet legfőbb nevelési célja a gyakorlati képzés, ebben a portyában se hagytuk ki. Tűzet raktunk, fát gyűjtöttünk, beszélgettünk a fenyves erdő szerepéről a homokpusztában, sátrat és menedéket állítottunk és csomóztunk is.
Táborhelyünk egy kis minta tanya volt, a járókelők ezt meg is jegyezték. Elégedett tekintetek figyeltek minket, amikor a szemetet összetakarítottuk. Ha nem is tudtuk ezt a szép erdőt megmenteni, egy jó napot megérdemelhetett. A jó társaságban gyorsan múlik ez az idő, és télen majd újra portyázunk.

Köszönjük támogatóinknak, a Bethlen Gábor Alapnak, a Szekeres László Alapítványnak és a Vajdasági Tartományi Oktatási Titkárságnak, hogy egész évben támogattak minket és ennyi cserkésznek tudtunk hasznos, nevelői és nem utolsó sorban kalandos programot nyújtani.

 

Szabó Hunor cst.

52.sz. Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat

Gróf Zrínyi Miklós fiú rajvezető