Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Flashmobbal a babahordozásért

Flashmobbal a babahordozásért

Harmadszor szervezett baba-mama felvonulást az Expecto

Fotó: Diósi ÁrpádFotó: Diósi Árpád

Harmadik alkalommal csatlakozott a szabadkai Expecto Mentálhigiéné Alapítvány a Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozatához. Az alapítvány hordozókendő-tanfolyamokkal és egyéb programokkal hívja fel a figyelmet a babahordozás fontosságára és szépségére.

Vajdaságban is egyre gyakrabban látunk hordozókendős anyukákat. A hagyományos kendőhasználat felelevenítése nem csupán divat, de biztosítja a baba csípőjének egészséges fejlődését azon túl, hogy a hordozásnak pozitív pszichés hatásai is vannak – mondja Ricz Dencs Tünde, az Expecto Mentálhigiéné Alapítvány szakmunkatársa. „A nagyanyáink idejében természetesnek számító dolgokat ma már tanítani kell a kismamáknak, így a babahordozást is újra kell tanulnunk” – tette hozzá a Séta a hordozásért megmozdulás szervezője.

Engi Georgina gyakorló babahordozó anyuka kiemelte, hogy a kendőhasználattal mindkét keze szabad marad, így bármilyen tevékenységet könnyedén el tud végezni, a diószedéstől a favágásig minden munkát kipróbált már gyerekkel a hátán.

A rendezvényen a vállalkozó kedvű anyukák szakember segítségével próbálhatták ki a hordozókendő viselését. A megmozdulást közös baba-mama hordozós tánccal zárták pénteken a Szabadság téren.

Basity Gréta

Forrás: VajdaságMA