Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > HITÉLET KÖZÖSSÉGI TALÁLKOZÓK

HITÉLET KÖZÖSSÉGI TALÁLKOZÓK

Az újvidéki székhelyű Agapé könyvkiadó Kft. közösségi találkozókat szervez, melynek célja hogy a Vajdaságban élő olvasóinknak és híveinkhez még közelebb hozzuk a Hitélet katolikus folyóiratot és egyéb kiadványainkat. Az elérhetőségeken kívül a közösségépítés célját is szolgálják ezen katolikus közösségi találkozók. A mai online világban a nyomtatott sajtó és a közösség hátérbe szorul, ezen szeretnénk változtatni közösségi találkozók által.

Az újvidéki Agapé Ferences Könyvkiadó az elmúlt negyven évben számos folyóiratot, naptárt, apró kiadványt és könyvet adott ki felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A közösségi találkozók jó lehetőséget biztosítanak egy igazi olvasóközösség kialakításában, melyben a vallási értékek is nagy hangsúlyt kapnak.

A közösségi találkozóknak a kishegyesi plébánia és a szabadkai Szent Mihály Ferences Rendház adott otthont. Kishegyesen a téli kápolnában került megrendezésre a találkozó, amelyen számos érdeklődő vett részt. A közösségi találkozó jó alkalom volt, hogy a résztvevők megismerjék az új kiadványokat, a könyvkiadó munkatársait és más tagokat is nagy olvasóközönségből. Gergely Barnabás az Agapé könyvkiadó történetéről tartott előadást, míg Szabó Judit a könyvkiadás művészetéről mesélt bővebben a résztvevőknek.

Április elején a szabadkai Szent Mihály Ferences Rendházban került megszervezésre immár a negyedik közösségi találkozó. Szabó Judit a kiadványokról, míg Dezső Péter OFM a Hitélet Katolikus folyóirat megbízott főszerkesztője ismertette az újság legújabb példányát.

 

A Hitélet Közösségi Találkozók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósultak meg.