Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Hitélet szerkesztőségi találkozó...

Hitélet szerkesztőségi találkozó Topolyán

A Hitélet Katolikus Folyóirat 57. évfolyamának 11. száma jelent meg 2019 novemberében. Ötvenhét év, igazán hosszú idő, majdnem egy emberöltő idő. A hétvégén 2019.november 23.-án Topolyán Hitélet szerkesztőségi találkozót tartottunk.

Jó néha visszatekinteni és átbeszélni az elmúlt időszak eseményeit. A szerkesztőségi megbeszélésen részt vettek az újság állandó szerzői és a bedolgozó szerzői is. A felelős szerkesztő dr. Harmath Károly OFM kihangsúlyozta, hogy bár a hívek száma nem növekszik, felelősséggel tartozik az újság az olvasóközönség felé és a megkezdett sajtóapostolkodást folytatni kívánják. „Isten szavának a hintése” ez a feladata összefoglalóan a sajtóapostoloknak.  A megbízott főszerkesztő Dezső Péter OFM közölte, hogy a Hitélet Katolikus folyóiratban januártól kiemelt hangsúlyt kap az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és ahhoz kapcsolódó események bemutatása. A Hitélet Katolikus folyóirat rovatai a következők: Tanúim lesztek, barátok gondolatai, szakrális művészet, cserkészet, szentjeink, hírharang, lelkiség, gyermeksarok, teológia, egyház, évforduló, szentfazék és fakanál, zarándokcipő, bibliai antropológia és filmajánló. A megbeszélésen a rovatok, azok tartalma is átbeszélésre került.

A Hitélet Katolikus folyóirat szerzői: Bozsoki Valéria, Horvát Endre, Katona Marianna, Kemenczy György, Kovács Szöszill, Margit Mónika, Szabó Judit, Szakály József, Utcai Robert-Puby, Szöllősi Róbert, Nagy Abonyi Valéria, Süge Katalin, Bozic Tímea, Drobina Gábor, Léner Balázs, Búcsú Szilvia, Ljubanic Ádám, Dezső Péter, Euridiké, Szilágyi Erzsébet és a vajdasági magyar cserkészek.  A megbeszélésen a következő évi írások, témákat is átbeszélték a résztvevők.

Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.