Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > IV. Bringatúra

IV. Bringatúra

A hajdújárási Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete immár negyedik alkalommal szervezte meg a Bringatúrát. A túra célja, hogy lehetőséget adjon a szűkebb környezet megismerésére, a természeti ismeretek gazdagítására és nem utolsó sorban lehetővé tenni a barátkozást és közösségépítést kis és nagycsaládok között. A Rózsa Major Tanya lehetőséget nyújtott a pihenésre és a kerékpárosok és itt fogyasztották el az ebédet, egy igazi nagy családi körben.

A túra keretében jártunk Hajdújáráson, Királyhalmon és Ürüjáráson.

Megérkeztünk a mesésen szép Rózsa Major Tanyára, ahol idézzük: "A természeté a főszerep. A természetesség, az igényes egyszerűség, az összhang uralja a vízfelületekkel tarkított hat hektáros tájat. A Szelevényi-puszták természetvédelmi terület közvetlen közelében elterülő tanyán, a nyár-, az olaj- és az eperfák, a nád és a gyékény, a madarak, a békák, a szitakötők és a halak birodalmában az egyik legfontosabb feladatunknak a természet megóvását tekintjük. Azt a közeget óvjuk, ahol sólyom és gólya vadászik, ahol gém lépdel méltóságteljesen, de a teknős és a sikló is megleshető. Az épületegyüttes, a környezet, a tanya működtetése, az események hangulata, a gasztronómia irányvonala a természetesség, az összhang és az egyszerűség igényéből építkezik."
Köszönjük, hogy itt lehettünk.

A IV. Bringatúra támogatói: Capriolo, Mega Favorit, Tisa pékség, Noge és Stevan hentesüzlet, Moja Voda és a Rózsa Major Tanya.

Köszönet Márki Évának és Lászlónak a biztonságérzetért, Komenda Renátának szaktudásáért, Szalma Imrének a fotózásért, Gulyás O. Bandi bácsinak és Gyuri bácsinak a helyszínen nyújtott segítségért, a nagy és kiscsaládos anyukáknak a konyhatündérkedésért, Gajda Istvánnak a szervezésért, fotózásért és koordinálásért, Gajda Mátyásnak a szervezésért.

 

Gajda Nóra