Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Jótékonysági hangversenyt szerveztek...

Jótékonysági hangversenyt szerveztek Bosnyák Szebasztiánért

A Női Fórum tagjai is összefogtak a beteg fiúért

Nagy érdeklődés kísérte a Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági hangversenyt szombaton este Kelebián. A rendezvényen a súlyos betegségben szenvedő szabadkai fiúnak, Bosnyák Szebasztiánnak gyűjtöttek életmentő gyógyszerekre. A zenei esten magyar nótákkal és operettekkel szórakoztatták a közönséget. 

Zsúfolásig megtelt a kelebiai templomkert, ami azt jelenti, hogy sok a jó szándékú ember. A kelebiai búcsú alkalmából már nem először szerveztek jótékonysági rendezvényt. Paskó Csaba kelebiai plébános szerint fontos, hogy a közösség megmozduljon egy jó ügyért. „Jött az ötlet, hiszen többször hallottuk a médiában, hogy a család segítségért kiállt, segítségre van szükség egy gyógyszeres kezelés miatt, amely nagyon sokba kerül a családnak, és kimerítette a család anyagi kereteit. A lehetőség adva van, a búcsú adta az apropót. Lehetne más jótékonysági koncert is, de mi őt választottuk, mert Szebasztián részben kelebiai.”

A koncerten fellépő szerbiai és magyarországi énekeseket Lakatos Miklós prímás és zenekara kísérte. Nagy megtiszteltetés volt egy jó ügyért fellépni – mondja Gúzsvány Izabella operaénekes. Kiemelte, fontos a szívből jövő segítség, és hogy egymásért kiálljanak az emberek. „Nem első alkalom, hogy jótékonysági koncerten énekelek, illetve hogy Vajdaság-szerte magyar nótákkal, operettel – mikor mire van szükség – fellépek, és ahova hívnak, nagyon szívesen elmegyek.”

A koncerten a fiú életmentő gyógyszereire gyűjtöttek. A belépődíj 400 dinár volt, sokan akartak segíteni. Voltak, akik külön összeggel is támogatták a megmozdulást. Őket a délvidéki képzőművészek által felajánlott alkotásokkal ajándékozták meg.

A VMSZ kelebiai Női Fóruma a súlyos betegségben szenvedő szabadkai Bosnyák Szebasztián megsegítésére gurulós fánkot árult a Jónak lenni jó elnevezésű hangversenyen, Kelebián. A fánkokat is adományokból készítették. A koncerten résztvevők 50 dináros áron vehettek hat darab süteményt.

Forrás: Pannon RTV


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?