Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Jótékonysági rendezvény Pósa...

Jótékonysági rendezvény Pósa Martin szemének gyógyításáért

Jótékonysági rendezvényt szerveztek ma Csantavéren. Azért gyűjtöttek, hogy pénzt szerezzenek egy szabadkai fiú szemének gyógyítására.

A tízéves Pósa Martin hydrocephalus – más néven vízfejűség betegségben szenved. Az egyik tünete a szemevilágának fokozatos elvesztése. A Caritas segélyszervezet és a Hét Nap hetilap egy egész napos program keretében gyűjtött pénzt a fiúnak Csantavéren

A szervezésben sok munka volt, de mindent elkövettek, hogy minél többen ellátogassanak a rendezvényre – mondta Ric Gábor a szabadkai Caritas koordinátora. „Plakátokat nyomtattunk, szórólapokat nyomtattunk, illetve a Palacsintasütéshez biztosítottuk az alapanyagok egy részét.”

A résztvevőket, elsősorban a gyerekeket számámos programmal szórakoztatták. Ugrálóház, trambulin, arcfestés, bohóc és bábjáték- a gyerekek jól érzik magukat. Rencsényi Hajnal Elvíra, a Hét Nap újságíró-szerkesztője elmondta: „Elsősorban önkéntes pénzadományokat gyűjtünk, a bejáratnál elhelyezett dobozokban, ezen kívül minden itt elköltött dinárt a kisfiú gyógykezeltetésére fordítunk, ami azt jelenti, hogy a Hét Nap csapata például, húsz dinárért ad egy palacsintát, amelyet ő maga süt.”

A palacsinta mellett, 50 dinárért kolbászos sűrűbabot, kenyeret és üdítőt lehetett vásárolni. A nézelődők e mellett kézműves különlegességek megvásárlásával járulhattak hozza Pósa Martin látásának megmentéséhez. A fiú gyógyításához szükséges első vizsgálat 300 euróba kerül.

(PannonRTV)


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?