Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kárpát-medence szintű helyesírási...

Kárpát-medence szintű helyesírási verseny Szabadkán

 

Tollbamondással és a feladatlapok kitöltésével kezdődött az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Szabadkán. A Svetozar Marković Gimnáziumban megtartott esemény célja, hogy összefogja a magyar nyelvet beszélő fiatalokat.

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny pénteki döntőjén a korábban megszervezett helyi szintű, vajdasági elődöntőkből továbbjutó diákok vehettek részt. Az összes itteni, 13 jelentkező közül végül 6 diák képviselhette Vajdaságot a végső megmérettetésen. Az eredményhirdetést, amely felöleli az egész Kárpát-medencét, online formában tartják majd meg.

PannonRTV felvétele

Víg Melánia, versenyző, Nagybecskereki Gimnázium: „Nagyon jó érzés először is, nagyon sokat készültem, próbáltam minél több mindent olvasni, készülni az interneten, online. Nagyon örülök neki, hogy képviselhetem itt az iskolámat, tanulhatok még, fejleszthetem a tudásomat azzal, hogy itt részt veszek és megmutathatom, hogy mit is tudok.”

A több éve megrendezett helyesírási versenyen a vajdasági diákok minden évben sikeresen szerepelnek, emelte ki Szedlár Ágnes, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének titkára. A tavalyi évben például a legjobb tollbamondás egy zentai tanuló tollából született - tette hozzá.

Szedlár Ágnes, titkár, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Két kategóriában osztályozzák a tanulókat a magyarországi döntőn. Van a magyarországiak számára egy kategória, illetve az összes többi Kárpát-medencei szórvány számára egy kategória. Igazából egy nagyon rangos versenyről beszélünk. Értékes könyvjutalány a nyeremény, és hát ez egy nagy elismerés is, egy nagy előrelépés azok számára, akik Magyarországon szeretnének továbbtanulni, mert nyilván pontokat is jelent az egyetemre.”

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményhirdetésére március 15-én lesz online formában a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium internetes oldalán, illetve az esemény közösségi oldalán.

 

Forrás: PannonRTV