Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kerékpártúrát szervezett az...

Kerékpártúrát szervezett az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

A Kerékpárral 7 határon át program keretében első alkalommal szervezett kerékpártúrát az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. A csoport Királyhalomról indult útnak. Az egész napos bringázás mellett egyéb programok is vártak a túrázókra.

A bringások Királyhalmon gyülekeztek. Mindenki felkészült a hosszú távra. A Kultúrotthon épületétől mintegy 14 kilométeren át tekertek a magyarországi Ásotthalomig. Az eseményen pedagógusok vettek részt.

Bíró Orsolya, pedagógus, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „A Nyári Akadémián minden évben részt veszek és igyekszem minél több programjukban szerepelni. Így döntöttem el, hogy pénteken kerékpártúrára megyünk. Azért is tartom fontosnak, mert a gyerekeket is ösztönöznünk kell arra, hogy sportoljanak. Egyébként minden nap bringázom, úgyhogy számomra nem nagy megterhelés ez a 14 kilométer. Egyedül lehet, hogy a meleg fog ki rajtunk.”

Útnak indultak a kerékpárosok. Mintegy 25 pedagógus indult el Ásotthalom felé. A délutáni órákban, estefelé, 6 órakor érnek vissza.

A kerékpártúrát első alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. Várhatóan hagyományt teremtenek vele.

De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Az a célja, hogy környezetbarát közlekedést népszerűsítsük, illetve az egészséges életmódot. Úgy gondoltuk, hogy ezt leginkább a pedagógusok tudják átadni a jövő nemzedékének, a gyerekeknek és ez most egy küldetésünk is, amellett, hogy a pedagógusok számára, önmaguk számára egy élménypedagógiát fogunk ma véghezvinni, illetve gyakorolni.”

A kerékpározás mellett több program is vár a túrázókra. Megtekintik az ásotthalmi emlékparkot, a helyi Jézus szíve templomot, a Szent István szobrot, valamint a Rózsa Sándor-emlékházat. A rendezvény a kerékpárral 7 határon át programsorozat keretében a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával valósult meg.

 

Forrás: PannonRTV