Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kézzel készült ajándékkal...

Kézzel készült ajándékkal köszöntik az édesanyákat

Cserkészek tartottak családi programot a szabadkai református templomban

Igazi kézműves műhelyekben készítették el a szabadkai cserkészek az anyák napi meglepetéseket szombaton a református templom udvarában felállított standoknál. A játékokban és meglepetésekben gazdag családi napot ökumenikus istentisztelettel és közös vacsorával zárták.

A 52-es számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat és a Szabadkai Református Egyházközség közös szervezésében tartottak anyák napi családi napot Szabadkán. A nyolc különböző állomáson nemcsak ajándékokat készíthettek a gyerekek, de laborkísérletek segítségével ismerkedhettek a tudományok világával is. Volt fazekas és fafaragó műhely, készíthettek textilvirágokat, képeslapokat, rongybabákat, de kipróbálhatták a linómetszés technikáját is – sorolja a programokat Úri Szűcs Réka cserkészparancsnok. „A rendezvény célja az volt, hogy az anyukáknak kedveskedjünk, illetve hogy még szorosabbra fűzzük az együttműködést a református egyházközösséggel, hiszen ők azok, akik szeptembertől otthont adnak nekünk, mert egyébként nem tudnának hol lenni a szabadkai cserkészek” – mondja a szabadkai 52-es számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat parancsnoka.

A nyolc szabadkai cserkészőrsnek jelenleg összesen 79 tagja van. Szombatonként a református egyház épülete ad otthont a foglalkozásaiknak – tudtuk meg a rendezvényen.

Az anyák napi program Harangozó László református lelkipásztor és Szakály József katolikus főesperes, plébános ökumenikus istentiszteletével zárult.

 

Basity Gréta

 

Forrás: VajdaságMA

 

A hírhez kapcsolódó TV felvétel:

Pannon RTV felvétele