Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kisállatok kiállítása

Kisállatok kiállítása

A hétvégén zajlott Szabadkán a harmincadik nemzetközi kisállat-kiállítás. A szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete szervezte. A Sportcsarnok megtelt kiállítókkal és látogatókkal is. A bejáratnál a legkülönfélébb nyulak fogadták a látogatókat: óriásnyulak, törpenyulak, lógófülűek, kosorrúak, barnák, feketék, vörösek, de még fekete-fehér pöttyösek is.

Pletl Ádám, a szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, idén először van akvarisztikai és terrarisztikai rész, a nyulak után rögtön találkoztunk is a halakkal, mókusokkal, pókokkal, kígyókkal, agámával, hörcsögökkel, fehér egerekkel, de a látogatók kézbe foghatták, megsimogathatták a vadászgörényt is.

Minden évben szép számmal vannak díszbaromfik, galambok, papagájok, kanárik is. Idén is ott sorjáztak a ketrecek, bennük a legkülönfélébb galambokkal és tyúkokkal, kakasokkal. Ahogyan láttunk az átlagostól nagyobbra nőtt tyúkot, úgy láttunk törpekakast is. Akinek például a galambról csak a szürke, mindent összepiszkító madarak jutnak eszükbe, azok biztosan rácsodálkoztak a büszke tartású galambokra, vagy az egész testüket beborító tollukra, de voltak göndör tollazatúak is, gallérosak és kopasz nyakúak is, s nem csak szürkék, feketék és fehérek, hanem barna, lila, zöld tollúak is. A legkülönfélébb színben pompáztak a papagájok is a rózsaszínűtől kezdve az égszínkéken át az élénk pirosig. Bár a kanárik „csak” sárgák voltak, a hangjukat hallatva tettek róla, hogy ők is magukra vonják a látogatók figyelmét.

A rendezvényen gyerekrajzokból kiállítás is nyílt.

Tápai Renáta