Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kolibrisek is a fonyódligeti Erzsébet...

Kolibrisek is a fonyódligeti Erzsébet Táborban

Az Árpádházi- Szent Erzsébetről elnevezett Erzsébet Táborok a gyermekek tartalmas pihenésének helyszínei, amelyek Magyarország Kormányának támogatásával valósulnak meg. A táborok programjában olyan alapértékek fogalmazódnak meg, mint a kultúra megismertetése, a környezettudatos gondolkodás, a hagyományok őrzése és ápolása és az egészségmegőrzés.

Az Erzsébet táborokba az elmúlt években több mint, 600 ezer ember, közöttük, több mint, 300 ezer gyerek kirándulhatott, táborozhatott. A táborozást kiterjesztették a határon túli régiókra is, lehetőséget adva a Családlánc tagszervezetei számára, hogy az egész Kárpát-medencéből 200 magyar gyerek részesülhessen ebben táborozási lehetőségben. A Kolibri Nagycsaládosok egyesülete a Családlánc és a VANCSESZ tagszervezeteként tavaly és idén is 10 gyereket juttatott el a Balaton déli partján lévő fonyódligeti táborba.

Az egyesület bízik abban, hogy jövőre is, legaláb 10 kisgyereknek jut egy falat a "Balaton szeletből", vagyis a kedvező és szép táborozási élményből. A gyerekeknként befizetett 1000 Ft önerő mellett, teljes ellátást és programokat biztosítottak a 6 napos táborban.

Gajda Nóra