Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kommunikációs szeminárium Kishegyesen

Kommunikációs szeminárium Kishegyesen

Az elmúlt hétvégén a szegedi Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület és a szabadkai Vajdasági Magyar Civil Szövetség együttműködésének gyümölcseként kezdetét vette Kishegyesen a 100 órás Nyilvánossági kommunikáció című szeminárium.

A résztvevők alkalmanként a következő öt témakört dolgozzák fel:
1. modul: Szervezeti kommunikációs alapismeretek
2. modul: Civil szervezetek megjelenése; megjelenés az írott sajtóban
3. modul: Megjelenés az elektronikus médiában
4. modul: Megjelenés az interneten
5. modul: Komplex szervezeti PR; civil kampányok

Az előadások havonta egyszer, hétvégeken kerülnek megtartásra.

Nagyon hasznos ismeretanyagot dolgoz fel, mindazt, ami elengedhetetlen a vajdasági magyar civil szféra fejlődéséhez és a médiában való hatékonyabb jelenléthez. Hiánypótló jellegű, és a nagy igény már a felhívás közzététele után megmutatkozott, a 15 helyre 40 érdeklődő jelentkezett.

Az előadó, Borka Balázs Budapestről, a nonprofit menedzsment kiváló szakembere érdekes példákkal és gyakorlatokkal mutatta be az első hétvégén a szervezeti kommunikáció alapismereteit. A résztvevők együttműködően vettek részt a csoportmunkákban. Megismerkedtek a kommunikációs alapfogalmakkal. Gyakorolták a lényegre törő, időkorlátban megszabott kommunikációt. Mindenki saját szervezetére vonatkozóan kielemezte a szervezeti kultúrának az elemeit. A résztvevők kidolgozták, majd bemutatták a társadalmi és a szervezeti jövőképüket, a szervezetük misszióját. Stratégiai kérdéseket fogalmaztak meg.

Az egész hétvége jó hangulatban telt el, a második nap végére már teljesen összeszokott a csoport. Szabadkáról, Palicsról, Zentáról, Törökkanizsáról, Temerinből, Topolyáról, Keviből, Adáról érkeztek résztvevők. Sokan már régebb óta személyesen is ismerték egymást szervezeteik együttműködéséből adódóan.

Végül Borka Balázs ismertette a házi feladatot, amelyet mindenkinek a saját szervezete szempontjából kell elkészíteni. A minden egyes alkalomra elkészített házi feladatból a program végére egy prezentáció áll majd össze, amit az utolsó hétvégén egyenként bemutatnak a résztvevők.

A szeminárium támogatója Magyarország Külügyminisztériuma.

Stausz Edina


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?