Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Kommunikációs szeminárium Kishegyesen

Kommunikációs szeminárium Kishegyesen

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség és a szegedi Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület szervezésében öt alkalomból álló nyilvánossági kommunikációs szemináriumon – PR tréningen vehetnek részt a vajdasági civil szervezetek képviselői. A programot Magyarország külügyminisztériuma támogatja.

A kétnapos találkozókat – ahol arról tanulnak, hogy a civil egyesületek, szervezetek hogyan tudnak hatékonyan jelen lenni a médiában, hatékonyan kommunikálni a média felé – Kishegyesen tartják a 15 résztvevővel. Egy állandó előadójuk van, Borka Balázs kommunikációs tréner, aki minden alkalommal az adott témához kapcsolódó szakembert hoz magával. Legutóbb Szőnyi Szilárd, a magyarországi Heti Válasz főszerkesztő-helyettese érkezett a résztvevőkhöz. Az írott sajtó volt a téma, a civil szervezetek képviselői érdekes feladatokat és sok hasznos tanácsot kaptak, például, hogy a sajtómeghívóba mit kell írniuk, hogy figyelemfelkeltő legyen. Egyebek mellett el kellett játszaniuk egy sajtótájékoztatót egy kitalált esemény kapcsán és el kellett érniük azt is, hogy a szeminárium aznapi találkozójának híre jusson el a médiához. Így a civil szervezetek a kiépített kapcsolataikra támaszkodva értesítették a médiát, hogy még a helyszínről adjanak hírt a szemináriumról. A résztvevők házi feladatokat is kapnak: először a szervezetük stratégiai terveit kellett leírni, majd erre építve kommunikációs stratégiát kell készíteniük és az öt szemináriumi találkozás végén ezt prezentálniuk is kell.

A PannonRTV felvétele

A szeminárium öt találkozója október és február között zajlik. Még három találkozó lesz. A szeminárium harmadik moduljának témája az elektronikus médiában való megjelenés lesz, a negyedik modul témája a megjelenés az interneten, az ötödik modul témája pedig a komplex szervezeti PR, civil kampányok. A 3. találkozódecember14-15-én lesz, a szeminárium 4. alkalma január11-12-én, az 5. alkalom pedig február 15-16-án.

Tápai Renáta