Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Lovra Éva könyvbemutatójával indult...

Lovra Éva könyvbemutatójával indult a DOKK

A Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete 2014 őszétől egy új programsorozatot indított DOKK címmel, hogy lehetőséget biztosítson a vajdasági magyar fiatal tudományos értelmiség bemutatkozására. E sorozat nyitó eseményeként szervezték meg október 6-án 18 órakor Szabadkán, a Szerb Mérnöki Kamara Regionális Központjának előadótermében Lovra Éva Szabadka urbanizmusa és építészete a második világháború után című könyvének bemutatóját a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

A fiatal városépítő-teoretikus több éves kutatásának anyagából készült monográfia bemutatóján megszólaltak az idősebb és fiatalabb építészgeneráció képviselői, a vizsgált korszak városépítői. A könyvről a szerzőn kívül Csipa József, Pesti Attila és Szilágyi Mária beszélgettek, az est moderátora Sági Varga Kinga volt.

A hiánypótló építészeti kötet a Forum Könyvkiadó és a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság közös kiadásában jelent meg a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság támogatásával.