Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Mikor kell orvoshoz vinni a gyereket?

Mikor kell orvoshoz vinni a gyereket?

Erre és több kérdésre is választ adott a kisgyermekes szülőknek dr. Ladóczki Szalma Csilla  gyermekorvos a szabadkai Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány Manó Kuckójában szervezett összejövetelen. Amíg a gyerekek a nagy szőnyegen játszottak és ismerkedtek egymással, addig a szülőket a szakorvos sok hasznos tanáccsal látta el. A doktornő elmondta, az a legfontosabb, hogy a szülők figyeljék a gyermeket és így ismerni fogják a gyermek általános állapotát, amihez képest a változásokat felfedezhetik, fel tudják mérni, hogy mi nem a megszokott. Sok esetben nem kell azonnal orvoshoz vinni a gyermeket, de ha például a köhögés kapkodó légzéssel is társul, vagy ha az orrdugulást magas láz is kíséri, esetleg a gyermek fel-fel is sikolt, akkor orvoshoz kell fordulni.

A szülők bátran feltehették kérdéseiket, így választ kaptak az orrszívó porszívó hasznosságával és a párásító berendezés szükségességével kapcsolatban is, de azt is megtudhatták, hogy mikor kell allergiatesztre vinni a gyermeket.

Az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány Manó Kuckójában több hasonló összejövetelt is terveznek, s ez az alkalom sem az első volt, ugyanis a Manó Kuckóban már tartottak Kerekítő-foglalkozást is az adai Kerekítő Magyar Pedagógusok Egyesületének foglalkozásvezetőinek segítségével.

 

Tápai Renáta