Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Modern ritmusok Királyhalmon

Modern ritmusok Királyhalmon

17. évadának záróműsorát rendezte meg a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület moderntánc szakköre, a Rhythmical táncklub.

Modern ritmusoktól és ismert dallamoktól zengett a királyhalmi kultúrotthon. A legkisebbek fellépésével kezdődött a gálaműsor. Őket követte a Rhythmical Dance Club rangidős csapata. Horváth Szanella szólóban, duóban és csoportban is a deszkákra lépett. Elmondása szerint a koreográfiák több stílus jegyeit hordozták magukon. „Próbálunk új stílusokat hozni Vajdaságba, hogy megmutassuk máshol mi van, mi a divat más országokban” - mesélte a táncos.

PannonRTV felvétele

A koreográfiákat Varga Zsuzsanna és Torma Szabolcs alkották meg. Torma Szabolcs maga is táncosként kezdte pályafutását, azonban az elmúlt években leginkább koreográfusként tevékenykedik. „Összeszokott csapat vagyunk, ugyanis a nagy tánccsoporttal már hat éve dolgozok együtt. Ilyenkor már rutinosan megy a felkészülés, nincs összezörrenés. Amit tanítok, azt ők nagyon ügyesen elsajátítják” - mondta büszkén a tánctanár.

A Rhythmical Dance Club 17. évadának záróműsorán az egyesület mind az öt tánccsoportja fellépet, akik 24 műsorszámmal készültek - mesélte Varga Zsuzsanna a táncklub alapítója: „17 évvel ezelőtt alapítottam ezt a táncklubot, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület keretén beül dolgozunk. Évadzáró műsort több mint 10 éve szervezek a gyerekeknek.”

A Rhythmical Dance Club az elmúlt 17 év alatt számtalan szerbiai és külföldi rangos versenyen bizonyított.

 

Forrás: PannonRTV