Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Muzsikált az udvar Szabadkán

Muzsikált az udvar Szabadkán

Fagott, kürt, hegedű, fuvola, cselló és még számos hangszer szólalt meg Szabadkán a Városi Múzeum udvarán a Muzsikáló udvar komolyzenei koncerten. A fellépők egy része külföldről érkezett haza, hogy részt vegyen a hangversenyen. Az eseményt idén is nagy érdeklődés fogadta.

Idén is muzsikált az udvar Szabadkán. A komolyzenei koncertet a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület szervezte immár hetedik alkalommal a Városi Múzeum udvarában.

Kovács Birkás Tamara évek óta visszatérő vendége a rendezvénynek. Bár külföldön él, az eseményre mindig szívesen hazalátogat, hogy eleget tegyen a felkérésnek. Idén is eljött, hogy egy csodálatos darabot adjon elő hegedűjén a közönségnek. Kovács Birkás Tamara, hegedűművész: „Hetedik alkalommal lépek fel, és ez árulkodik is arról, hogy mennyire tetszik ez a rendezvény. Nagyon hangulatos, és egy olyan komolyzenei koncert, ami szerintem nagyban hozzájárul a város kultúrájához.”

A Szűcs testvérek először mutatkoztak be az eseményen. A közönség tetszését már az első tétel előadása után elnyerte a fagotton és kürtön játszó duo.

Az előadók szabadon választhatták ki a műveket. Miklenovics Aranka, szervező, Lányi Ernő Művelődési Egyesület: „Szabadkai és Szabadkáról elszármazott művészeket és művész növendékeket hívunk meg így a nyári szünidőben, hogy részt vegyenek egy komolyzenei hangversenyen. Aminek átlagban egy kicsit lazább az elvárása. Nem az előadás minőségében. Viszont nincsenek szerzőhöz kötve, nincsenek jubileumhoz kötve.”

Az eseményt Szabadka város támogatta. A lelkes közönség pedig nagy érdeklődéssel fogadta a koncertet.

 

Forrás: PannonRTV

Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület