Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Negyedévszázados a királyhalmi...

Negyedévszázados a királyhalmi cserkészcsapat

 

Különleges eseményt ünnepeltek a királyhalmi cserkészek augusztus 20-án. Nem csak az államalapítást, hanem cserkészcsapatuk megalakulásának és fennállásnak 25. évfordulóját is ünnepelték.

Augusztus 20.-án került megrendezésre a 21. számú Szűcs Márton cserkészcsapat megalakulásának és fennállásának 25 évfordulója alkalmából szervezett program Királyhalmán. Az eseménynek a Jézus Szentséges Szíve templom és annak udvara adott otthont. Vendégek érkeztek a következő településekről: Kispiac, Hajdújárás, Temerin, Kanizsa, Muzslya és Palics. A program a vendégek fogadásával kezdődött 16 órakor. Az ünnepi szentmise kezdetekor az összes cserkész bevonult a királyhalmi zászló vezetésével.

A szentmisén cserkész fogadalom tétel is volt. Öreg cserkész fogadalmat tett a csapat egykori alapítója Katona Ernő, és a királyhalmi plébános Koncz István. A cserkész fogadalom tételt Gabona Ferenc cst. szövetségünk elnöke vezette le. A mise végén a 25 év alatt csapatot vezetett csapatparancsnokoknak kis ajándékkal köszöntük meg, hogy vezették a csapatot. A szentmise után megkezdődött a születésnapi program. Az első körben csoportos játékokat játszottak a cserkészek a templomudvarban. Második állomásként kézműves foglalkozáson készíthettek pénztárcákat a résztvevők újrahasznosított anyagokból.

A cserkészjátékok mellett a résztvevők visszatekintettek az elmúlt 25 évre Kratz Krisztián vezetésével. A programon részt vettek az egykori csapat tagok akik könnyes szemmel nézték végig cserkész életük legszebb pillanatait. A eseményt vidám hangúlatú táncházzal zárták, amelyet Tilinkó Zsombor és Ugri Mónika vezettek. A táncházban mindenki elkoptatta a cipőjét, majd megfáradtan, de a közös visszaemlékezés örömével indult mindenki haza.

 

Bite Gábor

21.sz. királyhalmi Szűcs Márton cserkészcsapat csapatparancsnoka