Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Nemzetközi pályázatok

Nemzetközi pályázatok

Műhelymunka Szabadkán

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség 2014. május 08-án műhelymunkát szervezett Szabadkán a Nemzetközi pályázatok témájában. A résztvevők olyan civil szervezetek, akik aktívan tevékenykednek és már volt néhány nyertes pályázatuk, amit saját maguk dolgoztak ki.

Az előadó Erős Ervin Újvidékről, nemzetközi pályázati szakértő, a PLANTA Újvidéki Magyar Civil Szervezetek Szövetségének elnöke és a Dél-bácskai Civil Központ vezetője.

Rövid bemutatkozás után Erős Ervin ismertette, hogy ha már megvan az ötletünk, hogyan kell felépíteni egy pályázatot, amelyet aztán ki lehet részletesen dolgozni bármely külföldi támogató felé. Felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy az elbírálók milyen módon pontozzák a pályázatokat.  A felvázolt projektelemek minden pályázatnál megtalálhatóak. A résztvevők tevékenységük alapján csoportokba tömörültek és kidolgoztak egy-egy projektötletet, amit aztán közösen kielemeztek. Erős Ervin tanácsokat adott, hogyan lehetne egy-egy ötletet érdekesebbé tenni, növelni a multiplikáló hatását, ami nagyon fontos szempont a támogatók részére.

A jelenlevő szervezetek új ismeretekkel gazdagodva távoztak, reményeik szerint sikeresen alkalmazzák a tanultakat.


S.E.