Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Nyárbúcsúztató és teadélután

Nyárbúcsúztató és teadélután

Hétvégi rendezvényeivel két korosztályt szólított meg a Nők Kishegyesi Fóruma.

Szombaton a legfiatalabbak, vasárnap pedig az idősek számára tartott programot a Nők Kishegyesi Fóruma. Mindkét esemény hagyományosnak nevezhető, hiszen minden évben rendszeresen megszervezik őket. A szombati nyárbúcsúztatóra a Hegyalja utcában került sor, számolt be lapunknak Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke.

– Ebben a programunkban az idei évben az önkéntes és a hivatásos tűzoltók vettek részt, a női fórum aktivistái mellett. Különböző játékokat játszottunk a gyerekekkel, mint pl. mágneses horgászás, óriás szappanbuborékozás, trambulinozás, stb. Az idei évben is volt szalonnasütés, amire sikerült biztosítani szalonnát és kenyeret, a községi önkormányzat támogatásával. A programunk célcsoportja az elsősöktől a negyedikesekig terjedő korosztály volt. Sajnos, az idei évben azt tapasztaltuk, hogy kevesebb gyerek volt, mint a korábbi alkalmakkor. Ennek részben az elvándorlás is oka, de másrészről számos olyan rendezvény volt a környékünkön, ami odavonzotta a gyerekeket és szüleiket. A program kapcsán fontosnak tartom elmondani, hogy a szülők és a nagyszülők is kijöttek a gyerekekkel, így az egész családot megmozgattuk bizonyos szinten – számolt be Zsidai, aki szerint fontos olyan programokat szervezni, ahol nincs drága belépő, és bárki részt vehet rajta. A rendezvény végén a résztvevők egy égi lámpás felengedésével búcsúztatták el a nyarat.

Míg a szombat a legkisebbeké volt, addig vasárnap az idősebbek szórakozhattak egy jót a női fórum teadélutánján. Ez alkalommal a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban tartották meg a rendezvényt, tudtuk meg a női fórum elnökétől.

– Az idei évben második alkalommal szerveztünk teadélutánt a házi betegápolás szolgálat felhasználói számára. Minden évben igyekszünk olyan programokat biztosítani, ami felkelti az érdeklődésüket. Idén nem sikerült elvinnünk őket kirándulásra, amit nagyon fájlalok, de sajnos nem sikerült eszközöket biztosítanunk erre a célra. A teadélután viszont remek hangulatban zajlott, 75–80 idős embert tudtunk megmozgatni. Ez nagyon szép eredmény, mivel szakadó esőben kellett eljönniük. Ez alkalommal Szatymazról hívtuk el a Ficánka táncegyüttest, akik négy számmal mutatkoztak be, és nagyon nagy sikert arattak. Róluk tudni kell, hogy a szépkorúak Ki-mit tud? vetélkedőjén aranyminősítést kaptak, szóval egy igen elismert együttesről van szó. Fontos megemlíteni, hogy nagy örömmel jöttek hozzánk és nem kértek külön honoráriumot – mondta el Zsidai.

Forrás: Magyar Szó