Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Önkéntesek teszik szebbé a Ludasi-...

Önkéntesek teszik szebbé a Ludasi- tó környékét

Spanyolországból, Németországból, Oroszországból, Olaszországból, de még Dél-Koreából is érkeztek önkéntesek a volontőr táborba a Ludasi-tó mellé. A lelkes fiatalok csaknem két héten keresztül szépítették a Ludasi-tó környékét.
Csaknem két hete dolgozik már az a tizenkét önkéntes, akik a Ludasi-tó partján megtartott volontőr táborban vesznek részt. Európa több országából és Dél-Koreából is érkeztek résztvevők. Sokan csak a természet miatt jöttek ide dolgozni.
„Én városban élek, és nyáron szeretek önkénteskedni, hogy a természetben lehessek, hogy elszökjek a mindennapi élettől, és igen, nagyon szépnek találom, a tavat is, nem is számítottam ilyen szép tájra.”

A tábor alatt sokan új barátokat szereztek és a tájat is nagyon szépnek találják.
„Mindenki nagyon kedves, a természet is nagyon szép, nagyon tetszik. Érdekes itt minden.”

A város idén 200 000 dinárral támogatta a programot, amelyet szerbiai Volontőr Egyesület és a Palics-Ludas Közvállalat szervezetet- mondta Csengeri Attila környezetvédelmi ügyekkel megbízott tag.
„Egy természeti védett környezetben mindig akad munka. És ezeknek a volontőröknek gyakorlatilag és a tapasztalatok, hisz a tábor már működik jó néhány napja, nagyon pozitívak, nagyon szorgalmasan dolgoznak itt.”

A volontőr programnak több célja is van: fejleszteni a szerbiai volontőr programot, ápolni a természetvédelmi tájakat emellett a más országból érkezők, hírét viszik a Ludasi-tó szépségének.

(PannonRTV)


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?