Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Ötéves a Születés Hete...

Ötéves a Születés Hete programsorozat

Ötödször szervezik meg Szabadkán a Születés Hete programsorozatot. Ez alkalomból avattak Születés Fát Palicson, a tópart melletti játszótéren. Ez egy olyan fa, amelyre az elmúlt öt évben született gyerekek neve került fel. Az eseményre azokat is várták, akiknek ugyan még nincs gyermekük, de családot kívánnak alapítani.  

Az eső elől a szülők és a gyerekek a Vigadó terasza alá húzódtak be. Urbán Szabó Beatrix: „Egy gyermek neve kerül fel a fára, Urbán Kevinnek hívják, május 7-én született, most lesz egyéves. Én ezt nagyon szép kezdeményezésnek tartom, nagyon szép ötlet.”

A szervezők gyermekvállalásra kívánják ösztönözni a fiatal párokat. Ricz Dencs Tünde, szervező: „Ötödik alkalommal kerül megszervezésre a szabadkai Születés Hete, ahol a szervezők az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány és az Antropos Mentálhigiéné Egyesület. A Születés Hetének az a mottója, hogy legyen egy hét az évben, amikor összejönnek azok a szakemberek, akik a várandósággal, szüléssel, születéssel, csecsemőgondozással foglalkoznak, és koncentráltan elérhetőek azok számára, akik ezekben a témákban érdekeltek.”

PannonRTV felvétele

Miután mindenki megkapta a névtábláját, a szülők és gyermekeik a játszótér két kis fájához sétáltak. Május 4-e és 7-e között kerül sor az idei Születés Hete rendezvénysorozatra. A programot egy különleges eseménnyel, a Születés Fa avatásával indították. A két kis fa megtelt színes kártyákkal, amelyeken a gyermekek neve szerepel. A résztvevők elfújhatták a gyertyákat a tortán. Az esemény ötödik születésnapját ünnepelték meg. Ábrahám Edit: „Nekem nagyon tetszik ez az esemény, először veszek részt rajta, két gyermekem van, két kislányom, Hanna és Lilla, Hanna féléves, Lilla most kétéves.”

A következő néhány napban a programfolyamon a szülők, illetve leendő szülők különböző szüléssel, csecsemőápolással kapcsolatos előadásokon vehetnek részt.

 

Forrás: PannonRTV