Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Ötéves a Talentum Egyesület

Ötéves a Talentum Egyesület

Ötéves a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület

Gálaestet tartottak a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület új székházának átadása alkalmából a szabadkai Jadran színpadon.

A vasárnap esti eseményen egyben megünnepelték az egyesület alapításának ötödik évfordulóját is. A rendezvényen többek között részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

A Talentum egyesület magyar kultúrával, énekekkel, táncokkal, színjátszással, valamit drámajátékkal ismerteti meg tanulóit. A fiatalok az estre színes műsorokkal készültek a szülőknek és az érdeklődőknek. Burányi Éva: „Pontosan nem tudom, hogy mióta táncolok, de elég régen. Szeretek táncolni, mert új barátokat is szereztem és nagyon jó.” Ritz Karolina: „Nagyon szeretek táncolni, mert sok barátot szerzek és megismerek új hagyományokat meg dalokat. Már 4 éve a Talentumban táncolok.” Magyar Kinga Lilla: „Én is 4 éve táncolok a Talentum egyesületben, és Sárközi táncokat fogunk most táncolni, de énekelni is fogunk.” Urányi Emese: „Már óvodás korom óta táncolok és nagyon szeretem, mert sok barátot is szereztem.”

A Talentum egyesület művészeti vezetője, Brezovszki Tamara volt az egyik szervezője a rendezvénynek. Tamara fáradhatatlan munkájáról tett tanúbizonyságot az elmúlt időszakban, és neki, valamint férjének, Brezovszki Rolandnak köszönhették a vendégek a vasárnapi estet. Brezovszki Tamara, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, elnök, Szabadka: „Ez egy mérföldkő a részünkre, hiszen szinte napra pontosan ma vagyunk öt évesek. Öt évvel ezelőtt megalakult a Talentum egyesület, egy nagyon egyszerű irányelvet követ a mai napig – mindenki tegye azt, amihez a legjobban ért, amit a legjobban tud és szeret csinálni, amiért a szíve igazán dobog.”

A rendezvényen az egyesület tanulói nem csak tánccal szórakoztatták a közönséget, hanem énektudásukat is megmutatták a nagyérdemű közönség előtt.

 

Forrás: PannonRTV