Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Papp Dánielre emlékeztek...

Papp Dánielre emlékeztek Bácskossuthfalván

Papp Dániel íróra emlékeztek szombaton szülőfalujában, Bácskossuthfalván. Az irodalmi est végén kiosztották a fogalmazás-, esszé- és novellaíró pályázat díjait. Szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők a bácskossuthfalvi megemlékezésen, majd átadták az irodalmi pályázat díjait. A témák Papp Dániel munkásságához kapcsolódtak. Az akácfa titka cím sok diákot megihletett.

Mátéfi Dorottya: „Belegondoltam, hogy kiskoromban milyen jó volt, amikor a nagymamám mesélte az életét és, hogy milyen volt neki kiskorában, és úgy gondoltam, hogy ezt le is írhatnám egy fogalmazásba.”

Mári Alex: „Meglátom a fát és ekkor elmesélem, hogy van egy titkom, őrzi a titkomat, és hogy itt volt az első csók.”

PannonRTV felvétele

A zsűri észrevétele szerint a munkákon érezni az oktatói munkát és azt is, hogy a diákok sokat olvasnak. Répás Erika, magyartanár, Magyarország: „Örömmel fedeztem fel ebben az évben, az előző évekhez képest, hogy egyre nagyobb számban voltak olyan alkotások, amelyek már valódi szépirodalmi stílusról tanúskodnak.”

A rendezvényt a Moravicai Értelmiségi Fórum szervezte Bácskossuthfalván. Célja, hogy az elfeledett írót megismertessék a falu lakosságával valamint a fiatal nemzedékkel. Ezért hirdették meg a novella-, esszé- és fogalmazás pályázatot is. Crnkovity Gábor, elnök, Moravicai Értelmiségi Fórum: „Mindig több pályamunka érkezik be, mint előző évben így azt gondolom, hogy elérte a célját, és igazából az elfeledett íróból mára talán már a köztudatba átmegy, hogy létező íróról van szó és a miénk, vajdasági, moravicai író.”

Papp Dániel író, újságíró 1865-ben született Bácskossuthfalván. A Bácska felfedezőjének tartják. Többnyire a félszeg kisemberek, iparosok sorsának hű ábrázolója volt.

 

Forrás: PannonRTV