Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Pótoktatás diákoknak

Pótoktatás diákoknak

Az akcióval azoknak szeretnének segíteni, akik anyagi okok miatt nem járhatnak különórákra

A Caritas Szabadka a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesülettel, a Keresztény Értelmiségi Körrel és a BBS munkaközvetítő ügynökéggel együttműködve pótoktatást szervez olyan általános és középiskolás gyerekek számára, akik anyagilag nem tudják megengedni maguknak a különórákat, a tanulásban azonban segítségre szorulnak.

Ric Gábor, a Caritas Szabadka koordinátora elmondta, akciójuk része az Együtt könnyebb elnevezést viselő IPA-projektumnak, melynek célja a civil szektor és a magánvállalkozások közötti együttműködés kialakítása, erősítése.
– A Caritas helyiségeiben folyik majd a pótoktatás, a tanárok pedig a három partnerszervezetből érkeznek. Szerb és magyar nyelven folyik majd a pótoktatás, azzal, hogy ha igény mutatkozik horvát nyelvű oktatásra, akkor mindent megteszünk, hogy találjunk horvát ajkú tanárokat is. Úgy gondoltuk, hogy elsősorban magyar és szerb nyelvből, matematikából, fizikából és kémiából szervezünk pótoktatást, valamint szükség szerint akár más tantárgyakból is, ha kell. Hogy a diákok komolyan vegyék a pótoktatást, egy jelképes összeget, óránként 50 dinárt kell majd érte fizetniük. Amint lesznek jelentkezők, meg is indul a pótoktatás, és úgy gondoltuk, heti egy alkalommal tartanánk, és a diákokkal háromfős csoportokban foglalkoznának a tanárok. Jelentkezni a caritaspotora@gmail.com és a caritasdopunskanastava@gmail.com e-mail címen lehet, és ide kell megírni, melyik tantárgyból szeretnének pótoktatásra járni – mondta el a részleteket Ric Gábor, hozzátéve, az iskolákat is felkeresik, ahol számítanak az osztályfőnökök segítségére, akik tájékoztatják azokat a diákokat, akiknek szükségük lehet egy ilyen jellegű segítségre.

Kecskés István, a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület elnöke elmondta, ők voltak az akció kezdeményezői, mert úgy érzik, a gyerekeknek az oktatásban való segítségnyújtás nagyon jó formája a karitatív munkának, akik így nagyobb valószínűséggel és eséllyel tudnak megkapaszkodni az életben, hiszen a jobb tanulmányi eredmény arra ösztönözheti őket, hogy továbbtanuljanak és magasabb színvonalú életet éljenek, ezzel pedig az egész közösség fejlődik. Mint hozzátette, az egyetemista fiataloknak sokkal nagyobb lehetőségük van komolyabb gondolkodású társaságokba bekerülni, külfölddel kapcsolatba kerülni vagy más civil szervezetekkel együtt dogozni.

(Magyar Szó)


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?