Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Prezi, újszerű online prezentációk

Prezi, újszerű online prezentációk

 

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség egynapos képzést szervezett Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon A Prezi, újszerű online prezentációk címmel. A képzés támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap.

Az interaktív előadásokat Dr. Námesztovszki Zsolt tartotta. A képzésen túlnyomórészt a Szabadka és Szabadka környéki civil szervezetek vezetői és tagjai vettek részt, de érkezett résztvevő Óbecséről, Bácsföldvárról, Zentáról és Topolyáról is. A délelőtt folyamán szó esett arról, hogy mitől lesz jó egy prezentáció. Bemutatásra kerültek különböző ingyenes címkefelhő-, logókészítésre, kép- és videó szerkesztésre használatos internetes alkalmazások. A résztvevők számítógépen dolgoztak és így rögtön a gyakorlatban is elsajátították az elhangzottakat. Ebéd után a Prezi számítógépes program használatával ismerkedtek, kipróbálták a Prezi technikai lehetőségeit, majd egyéni munka következett. Mindenki prezentációt készített a saját szervezetéről, felhasználva az otthonról hozott képeket és szöveget.

A továbbiakban is igény mutatkozik hasonló tartalmas és gyakorlatorientált képzésre, mert a civil szervezeteknek is folyamatosan követni kell a korszerű számítástechnikai alkalmazásokat és informálódni az újdonságokról. A tervek szerint a Vajdasági Magyar Civil Szövetség március folyamán szervez még egy hasonló jellegű képzést, amelyen egy ingyenes honlapkészítő program használatát lehet majd elsajátítani.