Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > SOSE ÉRJEN SEMMI BAJ!

SOSE ÉRJEN SEMMI BAJ!

Gyermekprogram Hajdújáráson

A hajdújárási Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete gyermekprogrammal ünnepelte szeptember 20-át a Gyermekek világnapját. E a napról az UNICEF kezdeményezésére 1954 óta rendszeresen megemlékeznek, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek hátrányos helyzetére való figyelemfelhívásként, illetve a támogatásukra.

A rendezvényt Hajdújárás központjában, a Trgopromet melletti telken szervezték meg reggel 9 és 12 óra között.

A program mottója: SOSE ÉRJEN SEMMI BAJ!
A megmozdulás célja az volt, hogy az óvodások és kisiskolások megismerjék a megkülönböztetett járműveket, megtanulják, hogyan közlekedjenek biztonságosan az iskoláig és a haza vezető úton, valamint hogyan előzhető meg a baj és ha már megtörtént, hogyan kell orvosolni?!

A rendezvényen részt vettek a királyhalmi, noszai, ludasi és hajdújárási óvodások és a Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos tanulói. A gyermekek számára nagy öröm volt beleülni a rendőr kombiba, illetve a tűzoltó autóba, fölpattanni a rendőrmotorra, fényképezkedni a járművekkel, rendőrökkel. A rendőrkapitányság munkatársai megmutatták a sebességmérő használatát, az alkoholmérő szondát, a tűz és katasztrófavédelmi szektor munkatársai pedig elmagyarázták a tűzoltóautó működését, kipróbálhatták a tűzoltótömlőt.

A kisgyermekek nagy örömére idén is ellátogatott a rendezvényre Pepi bohóc társaival. Lufit hajtogattak, vetélkedtek, és számos érdekes játékot játszottak.

A gyermekprogram fő támogatója: a Szerbiai Belügyminisztérium Szabadkai Rendőrkapitánysága valamint Tűz – és katasztrófavédelmi szektora.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?