Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Szabadka: Jótékonysági koncert...

Szabadka: Jótékonysági koncert Andrea Mudrić megsegítésére

Jótékonysági koncert tartottak tegnap este a szabadkai városháza dísztermében. Az est bevételét a szabadkai Andrea Mudrić gyógyíttatására ajánlották fel. A jótékonysági eseményt az Ácsi Roma Egyesület szervezte. Az esten fellépett a Kurina Trió, Bojan Jovanović és Kurina Viktória is.

Muzsikától volt hangos a Szabadkai Városháza díszterme. Az Ácsi Roma Egyesület jótékonysági koncert szervezett a szabadkai Andrea Mudrić felépülésének érdekében. Kurina Klaudia az Ácsi Roma Egyesület elnöke elmondta, Andrea két évvel ezelőtt szenvedett autóbalesetet, és azóta mozgáskorlátozott. Külföldi gyógyíttatása pedig mintegy hatmillió dinárba kerül.

PannonRTV felvétele

Kurina Klaudia, elnök, Ácsi Roma Egyesület: Az önkormányzattal együttműködtünk és a Kurina Trio adott egy ötletet, hogy milyen tudnánk segíteni ezt a kisasszonyt, és akkor így összeállítottuk. Mivel én egy egyesület vagyok, ők művészek, világszerte zenélnek. Az önkormányzat jóváhagyta, Ilija Đukanović segített, hogy tudjuk reklámozni ezt az estet.”

Egy sms-szám is él, melyen keresztül Andreának segíteni lehet. A 3030-as számra kell elküldeni a 226-os számot üzenetben. Kurina János, a Kurina Trió zongoristája elmondta, örömükre szolgál, hogy ilyen módon járulhatnak hozzá Andrea felépüléséhez. A Kurina Triótól megtudtuk, hogy új programmal készültek a koncertre.

Kurina János, zongorista, Kurina Trio: „Strausst játszunk, különféle polkát, Bachot, átdolgozott dallamokkal, cigány melódiákat beleraktunk, saját bőgőt, olyan hangzásokat amiket mi jónak érzünk azt mi kihasználjuk. ”

A szabadkai hangverseny után Topolyán, Zentán és Belgrádban is megszervezik a jótékonysági koncertet.

 

Forrás: PannonRTV