Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Táncoló tavasz a Népkörben

Táncoló tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából ünnepi műsort szervezett a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ népművészeti szakosztálya. A Táncoló tavasz programjában a legkisebbektől kezdve mindenki megmutathatta tudását.

Hagyományainkat, szokásainkat elevenítették fel táncban, énekben, zenében szombat este a Népkör színpadán. A gyerekek, fiatalok örömmel ropják a táncot.

PannonRTV felvétele

Németh Anett, Ropogós táncegyüttes: „Nagyon jó, sokfelé utazunk, a fellépéseket nagyon lehet élvezni, jó a társaság és a tánc is nagyon jó.”

Molnár Orsolya, Ropogós táncegyüttes: „Én ide még jártam a játszóházba, és már akkor elkezdtünk táncolni. Egy időre kiiratkoztam és újra beiratkoztam, megpróbáltam egy komolyabb tánccal és azóta folytatom.”

A felkészítésben, a Népkör sikereiben nagy szerepe van médiaházunk munkatársának, Horváth Evelinnek is. Már 17 éve van színpadon, a Róna táncegyüttes tagja és négy éve foglalkozik a Bodorka csoporttal. Moldvai táncokkal léptek fel. Horváth Evelin, oktató, vezető, Bodorka táncegyüttes: „Nagyon élvezték, várták már, mert egyébként Szegeden már bemutattuk ezt a koreográfiát, hogy bemutassák itthon is.”

Csaknem kétszáz táncosa van a szabadkai Népkörnek. Velük együtt felléptek a népi énekesek és a népzenészek is. A szakosztályok minden évben új műsorral készülnek. A programok összeállításakor a sokszínűségre törekedtek.

Rumenjaković Szilvia, a néptánc szakosztály művészeti vezetője, Népkör MMK: „A táncegyüttesek ebben az időszakban már túl vannak szemléken, versenyeken. Ez az alkalom a szülőknek is egy nagyon különleges lehetőség, hiszen szeretik látni gyermekeiket, fontos, hogy a Népkör bemutassa mindazt a munkát, amit az eddigiekben végzett. ”

Az intézmény együttesei mellett a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület csoportjai is felléptek. A talpalávalót a szegedi Ménkű Banda húzta. A műsort táncház követte.

 

Forrás: PannonRTV