Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Téli cserkésztábor Szabadkán

Téli cserkésztábor Szabadkán

"Rója fel a kapufélfára, háromszor veri ezt kendnek Ludas Matyi vissza!"
A hétvégén január 10-én és 11-én megrendezésre került Szabadkán a KNGYP, vagyis a Két napos gyermek pihi hagyományos csapatprogram!

A kiscserkészek két napon át Ludas Matyi meséjének keretén belül játszhattak, tanulhattak és fejleszthették a kézműves tudásukat!

Az első nap folyamán a 11. számú Nepomuki Szent János cserkészcsapat kiscserkészei is részesei voltak a kalandnak! Ezen a napon, mint Ludas Matyi kis segédjei vehettek részt, egy akadálypályán, a Szabadka város központjában. Itt a mese szereplőivel találkozhattak, az akadálypálya végén pedig segíthettek Ludas Matyinak Döbrögi első 25 botütését kimérni! Ezen a napon számos más programnak is a részesei lehettek a lurkók, mint például: ének tanulás, benti-kinti játékok, kézműves foglalkozások, ahol ludat és pecsétet készíthettek, valamint egy nagy játék és egy rajzfilmvetítés várta őket.

A vasárnapi nap folyamán a móka, kacagás csak fokozható volt. Ez a nap is bővelkedett játékokkal, valamint a kézműves foglalkozásból sem volt hiány. Asztali naptárat készíthettek maguknak, valamint Ludas Matyi kedvére téve, nehogy éhen maradjon, kis cipók sütésére is sor került, a nap végén pedig a kiscserkészek tudásukat mérhették össze egy KCS Kvíz során.
Mind két nap jó hangulatban telt, sok élménnyel és új baráttal tértek haza. Egy biztos, aki eljött nagy mosollyal a száján és kétszer annyi jó kedvel, várhatja a nyári tábort!

táborvezető: Úri Szűcs Réka, rajvezető
Szabadka, Kosztolányi Dezső cs.cs.

Dátum: 2015. január 10-11.
Helyszín: Református templom

Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat