Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Tizenegy cserkésszel gyarapodott a...

Tizenegy cserkésszel gyarapodott a gunarasi alakuló cserkészcsapat

A gunarasi alakuló cserkészcsapat 2019. október 18-án tartotta első próbáztatását és fogadalomtételét. A próbáztatás a faluházunkban kezdődött és kint az udvaron folytatódott. A gyerekek állomásokról állomásokra mentek megmutatni tudásukatkülönböző témakörökben.

A keretmese az időből visszajött cserkészek kíváncsiságára épült. A rendezvényre segítségül Szabadkáról és Martonosról  jöttek cserkészek. Martonosról 2 jelölt is csatlakozott a próbáztatásra. A kinti programunk után a templomkertbe folytattuk a programot kihasználva a szép őszi időt. A fogadalomtételt követően kis megvendégelés várta az újonnan fogadalmat tett cserkészeket.

A próbázáson részt vevő cserkészek a következő élményekről számoltak be az esemény kapcsán: „Nagyon megható volt, és büszkék voltunk magunkra. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy a jelöltek között állhattunk. Nagyon érdekes volt a próbáztatás. Nagyon féltünk, hogy nem sikerül majd a próbáztatás de végül is sikerült teljesíteni a próbákat. Üzenjük a többi cserkészjelöltnek, hogy ne adják fel, a cserkészet nagyon jó dolog.”

Sokunknak mottójává vált Bi-Pi-től, a ’’Próbáljátok meg úgy itthagyni ezt a világot, hogy jobb legyen, mint ahogy kaptátok.’’

Személy szerint én is nagyon örülök, és büszkeséggel töltött el, hogy résztvehettem, mint vezető a fogadalomtételen, és a gyerekekre is nagyon büszke vagyok. Sok cserkészélményt és további kitartást kívánok nekik a cserkészmunkához.

 

Gere Kitti segédtiszt

A gunarasi alakuló cserkészcsapat megbízott csapatparancsnoka