Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Újabb bababörze Topolyán

Újabb bababörze Topolyán

Az elmúlt hétvégén a topolyai mozi előcsarnokában zajlott a II. baba-, gyerekruha- és játékbörze. A börze keretében kinőtt ruhák, megunt játékok cserélhettek gazdát, cserével vagy kedvező áron történő értékesítéssel. A látogatói kezdeményezés, miszerint hasznos lenne Topolyán is elindítani a bababörze szervezésének szokását, hagyományt formálni belőle, a topolyai Művelődési Ház illetékeseinél meghallgatásra talált.

– A kisgyermekes családokban sok az alig használt, a gyermekek által gyorsan kinőtt ruhanemű és lábbeli, ugyanakkor megunt játékok is találhatók. A börzénken mindkét alkalommal egyaránt akadt érdeklődő mindenfajta kiállított termékre. Talán a ruházati termékek és a lábbelik voltak a legkelendőbbek – mondta a börze koordinálója, kulturális intézményünk munkatársa, Crnkovity Edit.

– Intézményünk örömmel adott teret ennek a kezdeményezésnek is, habár nem tartozik a profiljába. Környezetünkben nem is igen ismert a börze hagyománya, sőt akadtak vagy akadnak, akik körében korábban akár ellenérzést is kiválthatott, de mi már érzékeljük a pozitív változást. Már kezdetben is jónak találtuk az ötletet, amellyel gazdát cserélhetnek vagy nagyon kedvező áron értékesítésre kerülhetnek kinőtt, megunt, jó minőségű termékek, amellett, hogy egy-egy börze alkalmával a hasonló érdeklődési körű és hasonló helyzetben lévő emberek tapasztalatcseréjére is sor kerülhet. Mindkét börzén a Topolya községi kiállítókon kívül jelen voltak pl. Csantavérről, Adáról is. Egyes kiállítók már a következő, november 12-ére tervezett börzére is bejelentkeztek. Az első szervezés kétnapos volt, de úgy látjuk, alkalmasabb az egy- vagy akár félnaposra tervezett, hiszen a vásárlói kedv az első néhány órában a legkifejezettebb – nyilatkozta Crnkovity Edit, aki kiemelte: ha arra igény mutatkozik, a novemberit követően decemberben, az ünnepek előtt még szerveznek börzét hasonló holmikból, sőt akár tanszerekkel, iskolatáskákkal vagy házi olvasmányokkal is bővülhet a kínálat.

Forrás: Magyar Szó