Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > V. Téli Fotótábor / Fotóműhely

V. Téli Fotótábor / Fotóműhely

Egyesületünk öt éve foglalkozik a fotózás iránt érdeklődő fiatalokkal. Két fő céllal szervezzük meg évi műhelymunkánkat. Elsősorban azért, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan lehet a rendelkezésre álló fényképezőgéppel esztétikai szempontból élvezhető fényképeket készíteni a környzetünkről, családunkról, barátainkról, a különböző családi és egyéb eseményekről. Célunk továbbá, hogy a résztvevők a fotózáson keresztül megismerjék a közvetlen környezetüket.

A korábbi években fogalkoztunk a természetvédelmi területekkel, a védett növény- és állatvilággal, a falusi életvitellel, de pl. a ló is volt kiejlölt témánk. Az idén Szabadka várossal, történelmével, építészetével, és a különleges, apró részletekkel, városfotózással foglalkoztunk. Az apró részletek felfedezése érdekében arra buzdítottuk fiatal fotósainkat, hogy ne csak a szemmagasságban lévő látnivalókat figyeljék: nézzenek lefelé és nézzenek felfelé is. Különös figyelmet fordítottunk a kapuk és kilincsek fotózására, de bekukkantottunk a kapualjakba is, megnéztük a szárazkapubejáratokat, a kocsibeállókat, és olyan belvárosi lépcsőházat is, amely mindnyájunkat elvarázsolt különlegességével. Felmásztunk a Városháza kilátójába is, hogy egészen fentről is láthassuk a várost, a tetőket, a díszes tetőcserpeket, a kéményeket és a belső udvarokat.

Az idén a mozgókép világába is betekintést nyerhettek a tábor lakói. Siflis Zoltán filmredező a mozgókép történetéről mesélt, majd megtekintették a korabeli Lifka felvételeket is. Különbőző kamerákkal ismerkedhettek, valamint a Pannon TV-be is ellátogattunk, ahol megismerkedtek a műsorkészítés minden mozzanatával. Idei fotóműhelyünket a portréfotózás zárta. Ezen műhelymunkának a szabadkai Focus fotóstúdió adott otthont, a protréfotók pedig egy következő albumban lesznek megtekinthetőek.

www.facebook.com