Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Vajdasági Mikulás futás...

Vajdasági Mikulás futás programsorozat

Kovács István Mikulás nagykövet beszámolója

A Vajdasági Mikulás futás program sorozat, múlt hét szerdáján kezdődött. Sajnos az előzmények, az adományok átjuttatása a határon, a szőrös szívű szerb határőröknek köszönhetően, nem juthattak el a gyerekekhez!!!! Mindenesetre a Mikulás ördögeinek jeleztem, lenne egy kis tennivalójuk!
Szerdán, december 10-én a Magyarkanizsa óvodásai, nagy-nagy szeretettel várták a Mikulást. Köszönet File Erzsikének, és valamennyi óvodapedagógusnak, a nagyszerű szervezésért! Mindhárom óvodánál nagyszerűen felkészített picurkák várták, futhattak a Mikulással.
Délután a város színháztermében, Budincsevity Angéláék szervezete, nagyszerű ünnepi programmal is kedveskedett a gyermekeknek és szüleiknek. Fellépett többek között Dér Zsolt hegedűművész, és csodálatos hanggal, szépséggel megáldott Judit is.

Másnap négy település gyermekei futottak együtt a Mikulással. Előbb Oromhegyesen, majd Tóthfaluban, Völgyesen, és végül Orom következett. Köszönet Rice Ágotának, a precíz szervezéséért! Kistelepüléseknél jellemző a családias légkör, jót tett ez esetben is a programnak.

Pénteken, a szabadkai kórház gyerekosztályán betegeskedő gyermekeket ajándékozta meg a Mikulásunk.
Még délelőtti órákban, meglátogattuk, a Flajsman családot is. Sajnos az adományokat, a már említett szőrös szívű szerb vámosoknak köszönhetően, nem mindet adhattuk át. Viszont köszönhetően a sok-sok jóérzésű személynek, jelentősen változott a család helyzete.
Szabadkán még Veronikáék ismerőséhez, a két éves beteg kisfiúhoz is vitt a Mikulás ajándékot.
Délután a Horgosi óvodában folytatódott a Mikulás program.

Szombaton a martonosi gyerekekre várt több órás ünnepváró rendezvény. Volt futás, madáretetés, filmvetítés, szép szavakat vár a Mikulás, kézműves program, tehát nem unatkozhattak a gyerekek.
Nagyszerű előadás tette színesebbé a napot, köszönhetően a Fészek Horgosi Nagycsaládos Egyesület gyermek színjátszóinak.

Vasárnap a Túrú tanyán, csodás környezetben, nagyszerű szervezéssel tette a gyermekek számára emlékezetessé a Mikulás programot a Fészek Horgosi Nagycsaládosok Egyesülete.

Köszönet mindazoknak, akik segítették a vajdasági Mikulás futás "körutat"!

https://www.facebook.com/pages/F%C3%A9szek-Egyes%C3%BClet-Horgos-NCSE/180553985456971?sk=timeline