Kezdőlap | Hirek > Észak-Bánság > A Biblia népe és a Bibliából...

A Biblia népe és a Bibliából imádkozni tanuló hívő ember megtanulja, hogy személyes kapcsolatban éljen a gondviselő Istennel

Dr. Thorday Attila, a szegedi Hittudományi Főiskola rektor-helyettese, tanszékvezető főiskolai tanár, Szeged-Szentmihály plébánosa volt a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében megtartott nyilvános biblianap vendégelőadója a kisoroszi Tájházban június 22-én.
A tizenkét településről megjelent mintegy nyolcvan résztvevőt Papp Mihály, a kisoroszi csoport vezetője, és Szabó Károly, a KÉK elnöke köszöntötte. Ezt követően imával nyitotta meg a biblianapot Thorday Attila atya, majd kezdődött a Szövetség, mint Isten ajándéka és az ember válasza címmel meghirdetett biblianap, melyen három előadás
hangzott el Isten kinyilatkoztatja magát a Jahve névben; Isten szövetségi kapcsolatba lép az emberrel; Az új és örök szövetség Krisztusban címmel.

A kisoroszi biblianapon dr. Thorday Attila atya nem csak bibliai áttekintést adott, hanem útmutatót is a jelenben való élethez a kapcsolatról, amelyet Istennel és egymással megélünk, majd továbbadunk, a szövetségről, amely során Istenre és egymásra találunk, az imáról, amellyel kérünk és hálát adunk, és a legfontosabb tényről: hogy Isten hív, meghallgat, és megsegít.
Köszönet az előadónak, a kisoroszi szervezőknek, a szorgos kezű kisoroszi KÉK-tagoknak, akik a napot annak minden vonatkozásában teljessé és emlékezetessé tették.

(Hírvivő)


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?