Kezdőlap | Hirek > Észak-Bánság > Jókedv és csodálatos élmények

Jókedv és csodálatos élmények

Ifjúsági Háló-találkozót szerveztek Nagykikindán a Szent József lelkipásztori központban 35 vajdasági fiatal részvételével. „Légy mindig élénk és vidám, mert Isten a jókedvű adakozót szereti” — Ward Mária e gondolatának témájára tartott előadást ft. Balcsák Szilárd atya, a szabadkai Avilai Szent Teréz-plébánia káplánja. A délutáni színes programok egyike, a szegedi Parastudio ifjúsági színházi társulat előadása mély benyomást tett a jelenlevőkre.

A szervezők munkájáról Gábor Szintia a következőket nyilatkozta:
— Megérte a befektetett energia, fáradság és áldozat, mert beérett a munka gyümölcse. Már az előkészületek teljes erőbevetéssel folytak, kis szervezőcsapatunk önmagát felülmúlva teljesített. Az elszántság és a csapatszellem tüze mindvégig bennünk égett. A lehető legjobb emberek segítségével sikerült összehoznunk egy fantasztikus, programokban gazdag, a megszokottól eltérő rendezvényt. A fiatalok visszajelzése a legbiztatóbb, hiszen elmondásuk szerint csodálatos élményekkel gazdagodtak. Én eddig még nem vettem részt ilyen jellegű feladatokban, de kedvem támadt a folytatáshoz.
Kurunci Tímea nagykikindai középiskolásnak a délutáni műsorok tetszettek a legjobban.
— Az idei ifjúsági találkozót nem a nagy létszám jellemezte, de szerintem éppen ennek hála közelebb kerültek egymáshoz a megjelent fiatalokat. Mindenki szívvel-lélekkel vett részt a kincskereső játékban és a fociban, így az egész délután jókedvvel és nevetéssel telt el. A nap táncházzal és karaokéval zárult. Annyira jól sikerült a mulatság, hogy legszívesebben reggelig roptuk volna a táncot, a mikrofon pedig kézről kézre járt, és mindenki izgatottan várta, hogy énekelhessen. A reggeli ébredés kicsit nehezebben ment, de tudtuk, vár még ránk egy csodálatos délelőtt a többiekkel. A délelőtti szentmisét ft. Tapolcsányi Emánuel celebrálta. Az együttlét finom ebéddel és szomorú búcsúzkodással ért véget.
A találkozó a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósulhatott meg.