Kezdőlap | Hirek > Észak-Bánság > Megtörtént Nagykikinda község...

Megtörtént Nagykikinda község önkéntes tűzoltó egyesületeinek községi versenye

Tűzoltók minden időben

A nagykikindai Községi Tűzoltó Szövetség és a kisoroszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton, június 1-én szervezte meg Nagykikinda község önkéntes tűzoltó egyesületeinek versenyét. Az idén jegyzik az elmúlt idők egyik legtömegesebb versenyét, hisz 43 versenycsapat vett részt a vetélkedőn, valamint hat versenyen kívül szerepelt a megmérettetésen, és Magyarcsernye községből is érkeztek csapatok.

A tűzoltók seregszemléje felvonulással kezdődött és díszszemlével. Kabók Imre, Kisorosz helyi közösségének elnöke és Branislav Čolak, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség elnöke üdvözölték a megjelent versenyzőket, majd Savo Dobranić, Nagykikinda község elnöke megnyitotta a versenyt. A zászlófelvonás után kezdődtek a csapatversenyek.

Habár az időjárás nem kedvezett a versenyzőknek, mégis mindannyian bemutatták tudásuk legjavát és felkészültségüket. Az idén rendkívül sok gyermekcsapat vett részt a versenyen, és mint láttuk, a kislányok is nagy előszeretettel vesznek részt a "tűzoltásban".  A szombat a tűzoltó verseny jegyében telt el Kisoroszon, hisz az 500 versenyző mellett 50 versenybíró, közel kétszáz kísérő és vendég volt jelen a Crvena Zvezda FK stadionján, ahol lebonyolították a versenyt, de a helybeliek is szép számban eljöttek megtekinteni a rendezvényt.

Az eredményhirdetés még szitáló esőben zajlott, Talpai Ernő, a Községi Tűzoltó Szövetség alelnöke osztotta ki a díjakat, 8 kategóriában díjazták az első három csapatot, de jutalmazták a vegyes-csapatok és a vendégcsapatok részvételét, valamint a nagykikindai ÖTE Fúvós zenekarát, akik a rendezvény egész ideje alatt szórakoztatták a jelenlévőket és remek hangulatot teremtettek.

Minden jó, ha a vége jó – hisz végül az égiek megkegyelmeztek és kisütött a nap.A fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünneplő kisoroszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat csapata önfeledten ünnepelhetett, hisz négy első, egy második és egy hatodik helyezést értek el. A nyolc évtized kitartó és alapos munkája most is meghozta eredményét, ezúttal a község legsikeresebb tűzoltó egyesületének bizonyultak.