Kezdőlap | Hirek > Észak-Bánság > Melegség a szívekben

Melegség a szívekben

Advent harmadik vasárnapján az alkalmi műsorban az általános iskola alsós diákjai szavaltak, énekeltek és egy táncot mutattak be égő, világító gyertyák segítségével. Ezt követően a kisoroszi Gyöngykaláris vegyes kórus énekelt két dalt. (Téged vár..., Ébredj ember mély álmodból). A fellépők előadását a közönség nagy tapssal hálálta meg.

Az adventi koszorú  harmadik gyertyáját ifjú párok gyújtották meg, a  lángot egymásnak átadva. Köszönet nekik, amiért megjelentek, s elvállalták a szereplést, s közös életükben reméljük sokszor visszaemlékeznek erre a napra.

Már második éve a karácsonyi vásárt is megszervezzük az ezüstvasárnapon. Tíz csoport árulta a saját kezűleg elkészített ízletes mézeskalácsokat és a gyönyörű karácsonyi díszeket (horgolt harangot, angyalkát, gömböt; adventi koszorúkat; szélcsengőt fából; színes képeslapokat stb.). A helyi iskolásokon, magánvállalkozókon, a Torontál kézműves csapaton kívül a magyarcsernyei Gasztronómiai és hagyományőrző csoport, a Nőszervezet és kézimunka szakkör, Tóbáról pedig a Nőszervezet tagjai mutatták be, és árusították alkotásaikat.

Nagyon sokan megfordultak négy és hat óra között a Tájház udvarában. Jó volt látni, hogy a hideg ellenére ennyien kimozdultak otthonról. Megérte, mert az élmény, a karácsonyi hangulat megtöltötte a szíveket melegséggel.

 

Lőrinc Natália