Kezdőlap | Hirek > Észak-Bánság > Nagykikinda község önkéntes...

Nagykikinda község önkéntes tűzoltóinak sikere

Önkéntes tűzoltók körzeti versenye Tóthfalu, 2013. Szeptember 21.

Egészséges versenyszellem és felkészült csapatok jellemezték a szombaton megtartott körzeti tűzoltóversenyt Tóthfaluban. Magyarkanizsa Község Tűzoltó Szövetsége szervezte az idén a versenyt, melyen a hat község öt tűzoltó szövetsége vett részt. Nagykikinda, Zenta, Magyarkanizsa. Csóka és Törökkanizsa községek legjobb 27 csapata nyolc kategóriában versenyzett. (Ada községből nem jöttek el a tűzoltók.)

Az ünnepélyes megnyitó felvonulással kezdődött, a zászlófelvonás után a jelenlévőket Csikós László, Magyarkanizsa Községi Tanácsának tagja, a Községi Tűzoltó Szövetség titkára és V. Takarics Anasztázia, a Községi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja üdvözölték, majd Branislav Čolak, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség elnöke megnyitotta a rendezvényt.

A változékony időben zökkenőmentes volt a verseny lebonyolítása, mindegyik csapat tudása legjavát nyújtotta. Nagy érdeklődés előzte meg a verseny végén az eredményhirdetést. Míg a szigorú bírák összegezték a csapatok pontszámait, addig a kanizsai tűzoltók bemutatták legújabb tűzoltó felszerelésüket és láthattuk munka közben is a korszerű tűzoltó autókat.

Végül a legjobb csapatok díszoklevelet és serleget kaptak jutalmul, amit a VTSZ elnöke adott át a győzteseknek, a győztes gyermek- és serdülő csapatok tagjai pedig kézhesz kapták a megérdemelt arany, ezüst és bronz érmeket.

Nagykikinda Tűzoltó Szövetsége nyolc csapattal, nyolc kategóriában képviseltette magát, és mindegyik csapat az első három között szerepelt. A kisoroszi ÖTE fiú utánpótlás csapata első helyezést ért el, első lett a nákófalvi leány-utánpótlás csapat és a nagykikindai ÖTE B férficsapata. A kisoroszi ÖTE férfi serdülők csapata harmadik helyezett lett, a kisoroszi "A" felnőtt férfi csapat második, a női "B" csapat szintén második, Nákófalva női serdülő csapata második és a tiszahegyesi "A" felnőtt női  csapat harmadik. Külön jelentőséggel bír az elért eredmény, hisz a kisoroszi fiúk és a nákófalvi leányok az első helyezett jogán jövőre részt vesznek a szövetségi tűzoltó versenyen.