Kezdőlap | Hirek > Észak-Bánság > Pünkösdi sokadalom Nagykikindán

Pünkösdi sokadalom Nagykikindán

Mint tudjuk pünkösdhöz számos népszokás tartozik, ilyenek például a török-basázás, borza-király, rabjárás és többek között a pünkösdi király választás is. Nagykikindán évről évre más más királyi pár viseli a koronát egy teljes évig. Idén, május 18-án rendezték meg a király és királyné-választást az Egység Művelődési Egyesületben. A címért jelentkezők különböző ügyességi játékokon kellett teljesítsenek, valamint intelligencia-teszt is volt készítve számukra.

Az esti táncházat az előző évi királyi pár nyitotta meg, majd tánc közben az újdonsült királyi pár fejére helyezték a díszes koronákat. Most egy évig Gyuranik Adorján és Kovács Szilvia fején lesz a korona, aminek persze előnyei is vannak... minden egyes bálat amit az egyesület szervez ők kell megnyissanak, és persze ingyen jegy jár számukra minden rendezvényre amin részt szeretnének venni.

A táncházban a Virradó népzenekar húzta a talpalávalót.

Az egész napos rendezvényen a szervezők babgulyást árusítottak, valamint süteményeket, amit a Viola kézimunkacsoport tagja és a ballagó diákok szülei készítettek. Az ebből származó bevétel az idei ballagásra lesz fordítva.